середа, 16 вересня 2015 р.

У 98 школі на Сихові масове отруєння дітей

У львівській школі №98 на Сихові масове харчове отруєння дітей. Як кажуть батьки, у третини школярів після вчорашнього обіду у їдальні почалася блювота, головокружіння, діарея і загальна слабкість.

«Переважно отруїлися діти молодшої школи, можна сказати, вся молодша школа. Ми сьогодні зідзвонювалися з батьками і збирали підписи, щоб звернутися  в міське управління освіти, прокуратуру, санстанцію. Багатьом дітям було погано вчора, але на ранок стало краще і вони пішли до школи. Тому можна припустити, що постраждали кілька сотень, – зазначила голова батьківського комітету 2 класу Наталія Сукмановська. – За нашою інформацією отруїлися не тільки діти, а й вчителі».
Другокласниця Настя розповіла, що вчора на обід в їдальні давали гречку, сосиску і чай. «На 5-му уроці одному з моїх однокласників стало дуже погано. Потім, коли я прийшла додому, мене теж нудило, почала боліти голова», – розповіла дівчинка.
Як повідомив Телеканалу новин 24 директор  98 школи Олег Пилявка, сьогодні на уроки не з’явилися 165 дітей.
«Зараз працює комісія. Я не можу сказати нічого конкретного, чи всі діти, що не прийшли сьогодні до школи, отруїлися. В нас таке вперше. Переважно у звичайні дні в нас близько ста відсутніх», – повідомив директор школи.
Загалом у цій школі навчається трохи більше тисячі дітей.
Після масового отруєння шкільну їдальню закрили на санітарний день.
«З самого ранку працює наша комісія з управління освіти, СЕС, зараз буде брати змиви. І в нас є проба вчорашнього меню – будемо з’ясовувати причини цієї ситуації. Знаю, що звернень на швидку від батьків дітей не було. Було декілька викликів сімейних лікарів», – повідомила директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.
Батьки школярів розповіли, що їхні діти не люблять харчуватися в шкільній їдальні. І вже були випадки, що окремі діти почували себе погано після відвідин їдальні. Але такого масового отруєння досі не було.

Немає коментарів:

Дописати коментар